Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ANYA (SZÜLŐ) - GYERMEK ROSSZ VISZONY MEGOLDÁSÁRA

2010.06.29

 

 

ANYA (SZÜLŐ) - GYERMEK ROSSZ VISZONY MEGOLDÁSÁRA

HATALMAS ANGYALTÁRSAK TÁMOGATNAK, SEGÍTENEK ...

 

 

Rafael arkangyal
Rafael az égi világ gyógyítója. Tevékenysége az isteni közbelépésben és a tanácsadásban mutatkozik meg. Az előbbi esetben közbeavatkozik egy adott helyzetben, körülveszi smaragdzöld színű, gyógyító fényével és szeretetével, és a gond egy csapásra elillan.

 

Gyógyító angyalok

Rafael arkangyal

"Gondjaidat bízd ránk, angyalokra, hadd vegyük le válladról a terhet."

 

„Kérted már valaha, hogy mi, angyalok segítsünk a problémádban? Csak akkor tudunk segíteni, ha felhatalmazol rá. Most hunyd be a szemedet, és vegyél nagy levegőt, amely mindenedet megtisztítja. Azután gondolatban szólítsd az őrangyalaidat és az arkangyalokat, hogy segítsenek. Ne határozd meg, hogyan várod a segítséget, csak mondd el a gondodat. S a legfontosabb: nyílj meg a segítség elfogadására, akárhogyan érkezik. Lehet az megérzés, intuitív gondolat vagy közvetlen, isteni közbelépés. Akármilyen ismétlődő útmutatást kapsz, fontos, hogy hallgass rá.”

Bármiben van szükségünk orvoslásra, kérjük meg Rafaelt, hogy vegye körül smaragdzöld aurájával. A kövek közül a smaragd és a malachit testesíti meg gyógyító energiáját.

 

 

+ + +

 

Tanácsadó

Azrael arkangyal

 

 

 

... kérjük meg Azraelt adjon tanácsot, hogy irányítsa szavainkat és tetteinket, és segítsen türelmesnek és együtt érzőnek lennünk.

 

Vigasz

Azrael arkangyal

"Veled vagyok a szükség idején, és megkönnyítem sajgó szíved gyógyulását."

 

„Még a legerősebb ember is megtapasztalja a nyugtalanságot, nem szégyen hát időt szánni szíved gyógyítására. Ez kiváló idő arra, hogy csöndben eltöprengj igazi érzéseiden. Írd le őket a naplódba, majd szólíts engem, hogy vigaszt borítsak szívedre. Segíthetek, hogy nyugodtabb legyen az álmod, és az elméd elcsöndesedjen.”

Azrael szerető fényével körülveszi a szenvedőket és a haldoklókat, ezzel vigasztalva őket.

 

 

+ + +

 

Békesség

Chamuel arkangyal

"A béke forrása: emlékezni arra, hogy nincs más, csak a szeretet."

 

Tekints a felszín mögé, és lásd meg a probléma mögött rejlő igazságot: kivétel nélkül mindenki Isten imádott gyermeke. Ezt mindig tartsd szem előtt, és a szeretet legyen hozzáállásod és a helyzet megoldásának alapja. Még ha a látszat ellene is szól, bizakodj, hogy egy magasabb rendű bölcsesség ügyel rád. Az egyedüli hatalom a szeretet, és a fénye minden látszólagos sötétséget fénybe borít. Törekedj arra, hogy meglásd magadban és másokban e fény szikráját, amely beragyogja az elmédet, a szívedet, a gondolataidat és az egész életedet. Ezt tudván, békére lelsz.

Ha szeretnénk kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak lenni, forduljunk Chamuelhez. Ő ügyel az ember benső békességére és a világbékére. Nagyon kedves, szeretetteljes és bájos lény, jelenléte könnyed izgalom érzését kelti az emberben. Látja a valódi értékeinket, és feltétel nélkül szeret minket.

 

+ + +

 

Minden úgy jó, ahogyan van

Jeremiel arkangyal

"Minden pontosan úgy történik, ahogyan kell. A rejtett kincsek hamarosan föltárulnak."

 

„Ami problémának mutatkozik meg, az olykor valójában álruhába bújt felelet az imáidra. Amikor segítséget kérsz, előfordul, hogy az Ég lerombolja a régit, hogy helyet adjon az újnak. Ez most a változás ideje. Végezz lazító gyakorlatokat, például jógázz, lélegezz mélyeket, tornázz és meditálj. Fordulj hozzám, hogy az átmenetet mindenki számára zökkenőmentessé és harmonikussá tegyem. És tudd, hogy ez a változás a javadra válik majd!”

+ + +

 

Türelem

Jophiel arkangyal

"Álmaid gyorsabban valóra válnak, mint hiszed. De azért tápláld őket türelemmel."

 

„Időbe telik, amíg a csíra átfúrja magát a talajon, és virágzó növénnyé fejlődik. A növény életének mégis minden pillanata örömöt jelent annak, aki észreveszi benne a szépséget. Ugyanígy élvezd minden percét annak az időszaknak, amíg az álmaid valóra válnak. Lassíts, és legyél hálás, hiszen minden egyes lépéssel közelebb jutsz hozzá. Ahogy az álmaidat követve cselekszel, észreveszed valamennyi pillanatban a benne rejlő tanítást és szeretetet.”

Jophiel azzal segít több kegyet és békességet tapasztalni az életünkben, hogy lelassít, és segít meglátnunk a körülöttünk lévő szépséget. Arra kér, hogy ízlelgessünk és élvezzünk minden pillanatot, és a boldogságunkat ne távoli célokhoz kössük. Folyamodjunk Jophielhez, valahányszor hajszoltak, túlfeszítettek vagy boldogtalanok vagyunk. Ő segít tudatosítanunk az élet hétköznapi csodáit, hogy még jobban értékeljük azokat.

 

+ + +

 

 

... ÉS MOST TALÁN A LEGFONTOSABB!!!

 

 

Harmonikus kapcsolatok

Raguel arkangyal

 

"Mi, angyalok valamennyi érintett szívét megnyitjuk. A nézeteltérések most elsimulnak."

 

 

A benső békéért fohászkodó imáid meghallgattattak, és dicséretet érdemelsz azért, mert ebben a helyzetben békét szeretnél teremteni. Lelki szemeddel képzeld el, hogy mindenki (te is) készséges és hajlandó az együttműködésre, nem baj, ha egyesek általában nem ilyenek. Bízz benső útmutatásodban, és tudd, hogy a változások néha kellemetlenek, de gyakran szükségesek. Hívj, és én segítek gyógyulásra szoruló kapcsolatodban. Tudd, hogy végtére is minden kapcsolatnak vannak jó oldalai, fejlődést elősegítő leckéket hordoznak, és a legmélyükön ott lapul a szeretet, még ha éppen nem is látszik. Amennyire csak lehetséges, tartsd szem előtt ezt az igazságot.”

Raguel neve azt jelenti: 'Isten barátja', és elsődleges szerepe összhangot és rendet teremteni az emberi kapcsolatokban. Megvan a hatalma, hogy elsimítsa a vitákat, és gyakran úgy is emlegetik, mint az Igazságosság és Pártatlanság Arkangyala. Ha egy veszekedés kellős közepén találjuk magunkat, kérjük fel Raguelt közvetítőnek. Kreatív megoldással fog megjelenni, amelynek révén mindenki győztes lehet.

 

+ + +

 

Isteni rend

Raguel arkangyal

"Minden úgy jó, ahogyan van. Tekints túl a látszaton, és meglátod a mögöttes rendet."

 

„Kedvező a helyzet, a megoldás nemsokára előtűnik, és mindenki számára igazságos lesz. Te csak vakon bízz abban, hogy az Ég munkálkodik a színfalak mögött, és mindennek a lehető legjobb vége lesz. Fordulj hozzám, ha a hited meginog, és én megszilárdítom.”
Használj megerősítéseket és fohászokat, hogy szellemed emelkedett maradjon. S mindenekelőtt ügyelj arra, hogy bizakodó szavakkal és kifejezésekkel beszélj a problémádról. Hatalmad oly végtelen, hogy pozitív gondolatokkal még gyorsabban fogsz rátalálni a megoldásra.

Raguel energiája szép halványkék, mint a derűs ég egy tökéletes, tavaszi reggelen. Igazságos és helyes cselekvésre ösztönzi az embereket, s tőle származik az emberiség alapvető jóságába vetett hitünk.

 

 

+ + +

 

... ELLORIUM, EZ IS FONTOS, ZADKIEL ARKANGYAL TESTVÉR...

 

Együttérzés

Zadkiel arkangyal

"Csak jót tesz a helyzetnek, az érintetteknek és önmagadnak is, ha meglágyítod a szívedet."

 

Én segíthetek, hogy megbocsáss magadnak és másoknak, vagy együttérzéssel telve megértsd a többiek nézőpontját. Nem kell megváltoztatnod a nézőpontodat vagy a viselkedésedet. Egyszerűen szeretettel közelítsd meg a helyzetet, ez erővel tölt el, és lehetővé teszi, hogy az építő jellegű megoldások a felszínre törjenek.”

Zadkiel neve azt jelenti: 'Isten kegyelme'. Ő segít elengedni az engesztelhetetlenségünket önmagunkkal és másokkal szemben. Kérjük, hogy látogasson meg bennünket az álmainkban, és takarítsa ki szívünkből az érzelmi szennyeződéseket. Ő gondoskodik arról, hogy senki se szenvedjen hiányt, és neki tulajdoníthatók a csodaszámba menő érzelmi gyógyulások.

 

 

+ + +

 

... URIEL MINDIG SEGÍT A KÖVETKEZŐ LÉPÉSBEN ANYA FELÉ, EGY CÉL FELÉ...

 

 

Tudod a dolgod

Uriel arkangyal

"Bízz benső tudásodban, és ne késlekedj aszerint cselekedni.!"

 

„Sokkalta okosabb vagy, mint képzeled, és benső bölcsességed már megadta a keresett választ. Élj a tudással, és bízz benne! Ha bizonytalan vagy, kérésedre világos jeleket küldök, amelyekkel megerősítem gondolataidat és képzeteidet. Abban is segítek, hogy a tettek mezejére lépj, és eldöntsd a következő lépést. Egyszerűen csak szólíts meg, azután legyél is hajlandó cselekedni!”

Uriel azzal segít tisztázni a homályos helyzeteket, hogy megvilágítja előttünk az Utat. Ám rendszerint egyszerre csak egy lépést borít fénybe, így előre nem láthatjuk tisztán tetteink végkifejletét. De Uriel segítségével mindig megbizonyosodhatunk arról, mit kell tennünk következőnek.

 

 

+++

 

Galgaliel

Rezgés

Szíved nagy és dicső középpontja hirtelen feltárul majd,
mintha villám csapott volna belé; a szeretet rezgésévé válsz,
s ez a rezgés oly magasan áll fölötte az emberi mércével
mért szeretetnek, hogy a föld egyetlen nyelvében sem találsz
elég erős szavakat lefestésére. "

- Ruby Nelson

Galgaliel forgatja a Nap kerekét. A héber "galgal" kereket vagy a szem pupilláját jelenti. Ezékiel látomásában Galgaliel az a négyszer négy kerék, amely mintha egymás közepébe volna szerkesztve, és mindenüvé elkísérik az Urat. Ezékiel látta, hogy a kerekek talpa szemekkel volt körülrakva, és hallotta a szárnyak zúgását, amely olyan volt, mint sok víz dübörgése, mint a Mindenható mennydörgése, mint egy tábor zaja.
Mit jelenthet mindez? Ha kerekeket látsz, amelyek kerekeken forognak, energiaörvényt látsz. A szemek a tudatra utalnak, és azt fejezik ki jelképesen, hogy Isten rajta tartja a szemét a teremtés egészén. A mennydörgés a hang és a rezgés megnövekedett erejére utal.
Az erős érzések rezgést keltenek. Emlékszel olyan pillanataidra, amikor dühbe gurultál, és villámcsapásként járta át testedet a harag? Vagy arra a percre, amikor elöntött a szerelem, és a levegőben lebegtél? Az érzelmek is előmozdítják vagy mozgásba hozzák a teremtő erőt. Érzéseid vágyakat keltenek benned, ettől felerősödik rezgésed, működésbe hozva a mágneses vonzóerőt, amely közvetíti vágyadat.
Spirituális képességed veled született önmagad kifejezésére és érzelmi rezgésed által benső tered nyitva tartására. Megfigyeltél valaha is egy síró kisbabát? Minden porcikáját beleadja bőgésébe. Nagyobb gyerekként nyilván arra taní­tottak, hogy csöndben maradj, nyugton ülj, ne sírj, ne adj hangot érzéseidnek. Egy idő után aztán úgy érezted: rád zárul az életed, bezárul benső tered, mintha fogyatkozóban lenne személyes szabadságod, mintha ellenőrzés alá, csapdába kerültél volna, és elnyomnának, mert elvesztetted spirituális képességedet és alkalmasságodat arra, hogy elég erősen rezegj, s ezzel nyitva tartsd benső teredet. Más szóval: halódsz.
Rezgésed hozza létre azt a mágneses erőt, amely az életenergiát hozzád vonzza. Ez az az elektronikus fényszubsztancia, amely táplálja testedet-lelkedet, kapcsolatba hozva téged Örök Éneddel. Minél zaklatottabbá válsz, annál inkább lelassulnak érzelmi rezgéseid, és annál nehezebben tudsz változtatni magadon. Ezt csak érzelmi felszabadulásod révén érheted el. Előbb érzelmeidet szabadítsd föl, a gondolatok maguktól követik őket.
A legkönnyebb akkor elérni a felszabadulást, amikor valami éppen félresikerült, és kiborultál. Ilyen időszakokban őrangyalod, Örök Éned és a téged segítő angyalcsoport más tagjai hozzásegítenek, hogy fölismerd, ami utadat eltorlaszolja, és áttörj rajta. Negatív érzéseid ereje és intenzitása szolgáltatja azt a tüzelőanyagot, amellyel felégetheted azt a merev struktúrát, ami gátolta az energia szabad áradását és rezgésedet. Az energiák szintjén ez a struktúra van olyan szilárd, mint a házad az anyagi világ szintjén. Korlátozza a kapott és adott energia mennyiségét, valamint annak belátását, ami igaz és jelentőségteljes, meggátolva annak felismerését, ki is vagy valójában.
Ha éppen semmi nem vált ki indulatokat belőled, ülj le, és nyugodtan vedd számba: mit érzel. Igyekezz fellelni önmagadban azt a mélységes vágyat a szabadság, a szeretet vagy más iránt, ami fontos neked. Kövesd nyomon ezt az érzést, mintha sötétben világító fénycsóva lenne. Engedd, hogy vágyad intenzitása fokozódjék, és tedd azt, amit gondolsz. A hang maga is rezgés, elvezethet ahhoz az energiához, amely érzelmi felszabadulásodhoz kell. Kezdd azzal, hogy hangot adsz és mozogsz, úgy, ahogy kedved tartja! Idézd elő a rezgésnek olyan fokát, amely lángra lobbantja és porig égeti a torlaszként utadat álló struktúrát. Bízd magad Örök Éned vezérletére. Kérd Istent, Ő tartson meg, és mutassa meg neked az utat. Vesd bele teljesen magad! Úgy, mint a síró kisbaba!
Amint átjutsz a torlasz túloldalára, megváltozik magatartásod. Érezd: színültig tölt fel az energia és az öröm! Egycsapásra tisztábban látod életedet. Ha tested eddig néma volt és aludt, felébred. Minél inkább elszánod magad az érzelmi felszabadításra és arra, hogy befogadd Örök Énedet, annál több energia árad beléd. Ez a felfokozott rezgés új barátokat és eszméket, jobb egészséget, több életerőt, angyalokat von körödbe! Mindez neked való munkát, társat vagy elmélyültebb kapcsolatot jelent eddigi élettársaddal, jobb létfeltételeket és családi kapcsolatokat teremt számodra.

 

+ + +

 

... EZT, ŐT, NAGYON AJÁNLOM , KÉRD ŐT, OLVASD EL... SZÁNJ EZEKRE IDŐT TESTVÉREM... TUDOM, TE ELFOGADOD ÉS SZERETED MAGAD, ITT AZ ANYÁVAL VALÓ KAPCSOLATODRA VETÍTSD KI A TANÍTÁST, KÉRD ŐT...

 

Kharmiene

Harmónia

A jó gondolatok jó cselekedeteket,
a rossz gondolatok rossz cselekedeteket szülnek.
A gyűlöletet még sosem csökkentette a gyűlölet,
csakis a szeretet.

- Buddha

Kharmiene mély érzelmi harmóniába burkol, ahogy a szerető anya puha takaróba bugyolálja gyermekét. E gyengéd ölelés roppant gyógyító ereje önmagunk szeretetére és elfogadására épül. Teljes elfogadás és saját becsének tudata még a legzaklatottabb lelkeket is felszabadítja a fájdalom és a szorongás nyűge alól. Gondolj vissza arra az időre, amikor lelked fájdalmát elviselhetetlennek érezted! Meglehet, addig maradtál ebben az állapotban, míg a szeretetteljes elfogadás annyira meg nem erősítette biztonságérzetedet, hogy gáttalanul, mint egy kisgyerek, elsírtad bánatodat valakinek a karjában, és felszabadultál.
Ha nem mersz megszólalni és az igazat kimondani, letagadod érzéseidet. Mitől félsz vajon? Attól, hogy ha kimondod az igazságot, nem fognak többé szeretni? Vagy attól, hogy felmondanak, vagy nem kapod meg az esedékes béremelést?
Vagy hogy megbántódsz? Ha saját érzéseidet rossznak vagy hibásnak ítéled és azért fojtod el, olyan nyomás támad benned, amelytől okvetlenül szabadulnod kell. Környezeted megjegyzései esetleg megerősítik szégyenérzetedet és az önbecsülés hiányát. A lelki konfliktus felborzol és olyan irányban hat, hogy még a legmindennapibb helyzet is félelmeidet és kétségeidet erősíti.
Ez a harc a dualizmusból fakad. Lelked ellentétpárokból áll: hím- és nőnem, szeretet és gyűlölet, öröm és bánat, boldogság és szenvedés, az élet célja pedig ezeket egyensúlyba hozni. Kénytelen vagy az egyiket választani, ám abban a pillanatban, amikor a szenvedélyes szerelem gyűlöletté változik, jó szándékaid félrevezetnek, megostromol a másik oldal. Ha úgy döntesz: nem választasz, zűrzavar támad, megbénít és véglegesen elgyengít. Ilyenkor ideje felülvizsgálni dualizmusaidat. Mindannyiunknak vannak jó és rossz érzései. Az az ítélet, amely kényelmetlenségbe visz, rossz. Tanuld meg kényelmetlen érzéseidet mint fontos hírhozókat elfogadni. Konstruktív kifejezésük egyensúlyt teremt, s te rálelsz benső harmóniádra.
Kérd meg Kharmienét, ő vezessen el a harmónián át az önszeretethez. Az első lépés ezen az úton az, hogy próbáld ki, milyen érzés, ha az vagy, aki vagy. Ha a szembenézés érzéseiddel félelemmel jár, ne némulj el, és ne tégy úgy, mintha minden rendben lenne. Az is rossz reakció, ha panaszkodni kezdesz, másban keresed a hibát, és olyan szerencsétlenné teszed környezetedet is, amilyen te vagy. Légy bátor! Nagy jutalom vár arra, aki szembenéz félelmeivel.
A tagadás szakadást idéz elő a tudatban, amennyiben tudat alá nyomod önmagad bizonyos, el nem fogadott részeit. Határozd el, hogy véget vetsz ennek a tagadásnak és hajlandó vagy sz6eretni énednek korábban elfogadhatatlannak tartott részeit. Ha képes vagy elfogadni a válságot és a fájdalmat mint alkalmat a változásra és a növekedésre, munkádat már meg is kezdted.
Tested múltadból jövő fájdalmat tartogat üregeiben, ez esetleg betegségként jelentkezik; indulataid negatív érzéseket rejtegetnek, amelyek célokként, félelmekként és magatartásformákként jönnek elő; szívedben ott rejlik a szeretet magányt okozó elvesztése: elmédben tévedések, balítéletek és hiedelmek lakoznak. Ezek mindegyike olyan, mint egy elfelejtett szekrénybe bezárt láda, tele nemkívánatos indulatokkal. Örök Éned és Kharmiene azzal segítenek, hogy kiváló alkalmakat teremtenek neked arra, hogy a szeretet ölelésében hozd vissza önmagadhoz énednek ezeket az elhagyott részeit. Ehhez idő kell, mert több a láda, mint hinni szeretnéd. Ahányszor van bátorságod szembenézni velük és kigyógyulni a tagadásból, több és több benső harmóniát fogsz magadban felfedezni, míg el nem jön végül az a nap, amelyen tökéletesen betölt Örök Éned hatalmas jelenléte. Ekkor felszabadulsz, és helyesen spontánul és együttérzéssel reagálhatsz az élet eseményire, mégpedig az igazságra és nem a múlt befolyására építve.

 

+ + +

 

Ananhel

 

CSODÁLATOS SEGÍTSÉG.. OLVASD CSAK... 

 

Kegyelem

Magasztalja az én lelkem az Urat.
És örvendez az én lelkem az én megtartó Istenemben.

- Lukács evangéliuma, 1:46-47

Ananhel annyit tesz: "Isten kegyelme", s az ő dolga megtapasztaltatni veled, milyen a nyitott szív, melybe belecsordul Isten szeretete. Amikor ő elragadtatásba visz, tested minden sejtje hozsannát zeng az Úrhoz, minden gondolatod mély hálaadás közepette Felé irányul.
Nyisd ki a szíved, hogy befogadd a kegyelmet, és felajánld magad az Örökkévalónak! Isten és az ő angyalai odaadásodra és mélységes szeretetedre áhítoznak. Cserébe olyan szeretetet kapsz, amilyet elképzelni sem bírsz, míg át nem érezted. Elég egyetlen pillanatot eltölteni ebben az ölelésben, s máris megtudod: hazataláltál. Felhagysz a hiú küzdelemmel, merő odaadás vagy. A kegyelem időről időre váratlanul elérhet, olykor csak pillanatokra, máskor napokra elragadtatásba ejtve téged, majd ismét eltűnik. Célja: felébreszteni lelkedben a Hon emlékét és siettetni utadat.
Az angyalok és Örök Éned szüntelenül meg akarnák adni neked mindazt a segítséget, amelyre szükséged van, de csukott szívedbe nem hatolhatnak be. A kegyelem állapota lehetővé teszi, hogy megtöltsenek szeretettel, ihlettel, bölcsességgel és elragadtatással. Maga Gábriel arkangyal sem kereshette volna fel Máriát, küldetésére emlékeztetvén őt, ha Mária nem lett volna a kegyelem állapotában.
A bűnbánat elzárja a szívet, meggátolva, hogy felismerd igazi önmagadat. Megismételt rossz tapasztalatok alakítják ki azt a képzetet, hogy csak olyan képet mutathatsz, amilyet hited szerint mások elvárnak. Ha nem vagy elég biztos önmagadban, s nem mered érzéseidet kifejezni, azok úgy felgyülemlenek, hogy túlterhelődsz, és már semmit vagy képes érezni. A bűntudat azonban tovább hajt, nem enged megpihenni, egyre többet követel. Semmi sem elég jó neki, s te végül megfeledkezel saját igazad nagyságáról.
A bűntudat nem igazi tudat, hanem az indulatok mozgását gátló, az energia szabad áramlását leállító jelenség. Az indulatok szabad kifejezése növeli képességedet a rezgésre és a befogadásra. A bűntudat úgy álcázza magát, hogy másokat kárhoztat, eléri, hogy alkalmatlannak vagy hibásnak érezd magad, esetleg megtámadja a testedet, fájdalmat támaszt a nyakadban vagy a fejedben, miután kifejezésre juttattál bizonyos érzéseket. Kötelezd el magad arra, hogy elismered és kifejezed igazi érzéseidet, legyenek azok akármilyenek. Az érzések az isteni bölcsesség ajándékai, ők közlik veled, mi jó neked és mi nem. Minél inkább hajlasz az igazság kimondására, annál szabadabbnak fogod érezni magad. Reagálásodat az egyes helyzetekre többé nem terheli múltbeli tagadások kolonca, így megfelelő és spontán lesz. Fény és szeretet foglalja el a bűntudat helyét, szíved megnyílik, hogy befogadja Ananhel csodálatos kegyelmét.

 

+ + +

 

NA EZ MÉG EGY NAGY TANÍTÁS ÉS SEGÍTSÉG...

 

Fanuel

Remény

Ti vagytok a világ világossága

            - Máté evangéliuma, 5:14

Fanuel a remény angyala. Hatalmában tartja az ördögöt. A remény bizalom és jóravágyás, azzal a feltevéssel társulva, hogy amire vágysz, elérhető. Istenhez vezető út, nyitottá tesz az isteni útmutatásra és ihletre. A remény hatalmát az képes működésbe hozni, akiben mély bizalomérzés él és az a hit, hogy a jó fog felülkerekedni. Ha a remény szinergetikusan összekapcsolódik a hittel, hatalmas hajtóereje lesz a változásnak.
Remény nélkül a kétségbeesés, kétség, depresszió zsákmányául eshetsz, és eluralkodhat rajtad az a hiedelem, hogy sosem jön el gyógyulásod vagy a várt segítség. Ha lelkedben felülkerekedik a reménytelenség, a rémület a szó szoros értelmében beléd fagyasztja érzelmeidet, és annyira elgyengülsz, hogy nem bírsz segíteni magadon. Úgy érzed, mintha az ördög hatalmába kerültél volna. Meglepő módon ilyenkor a düh menthet meg! Találj utat-módot arra, hogy rémületedet fellebbentve felfedezed titkos dühödet reménytelenséged miatt. Ha éppen válságban vagy, adj elég időt és teret magadnak ahhoz, hogy mérgedet olyan gáttalanul kiéld, mint egy toporzékoló kisgyerek. Kérd Fanuelt, őrangyalodat, Örök Énedet és Istent, ők segítsenek áttörni a mérhetetlen félelem gátján.
Ha nincs benned elég düh a kirobbanáshoz, vizsgáld felül érzéseidet. A félelem ravaszul és sokféleképpen álcázza magát, olykor úgy is, hogy semmit sem érzel. Kezdd azzal, hogy megvizsgálod, mennyire tartja ellenőrzése alatt életedet a félelem! Nem mered kimondani, amit valójában érzel? Elhallgatsz dolgokat? A biztonságodat félted? Nehezedre esik elismerni Örök Éned nagyságát és erejét? Meghunyászkodsz mások előtt? Magadat sajnálod? Vedd észre a nap folyamán a félelem legkisebb rezdülését is, ami fölött máskor elsiklanál, amint át-átcikázik a testeden. Nézz szembe vele, van jócskán mitől rettegni világunkban. A félelem dolga az, hogy megvédje tested a sérüléstől. Amint tisztába jössz régi félelmeiddel, és megszabadulsz tőlük, tudatossággal és tapintattal töltheted be a helyüket.
A rettegés a nemkívánatos érzések és tévedések erejétől szakadást eredményezhet, úgyhogy csak az a részed ölt veled együtt testet, amelyet egy élet tartama alatt módod van meggyógyítani. A többi részed más testekbe juthat a gyógyulás vagy a kifejeződés céljából, noha neked csak saját életedről van tudomásod. Amint gyógyulni kezdesz és szüntelenül Istenhez imádkozol egyesülésért, ráébredsz, hogy másokban jelen vannak elszakadt részeid. Erre a legjobb példát a gyerekek szolgáltatják: bennük testesülnek meg a te és társad olyan érzései, amelyek a gyerekek fogantatása pillanatában töltöttek el benneteket.
Ahogy magadat meggyógyítottad, gyereked mintegy csodaképpen egyszeriben meggyógyul. Hasonlóképpen te is hordozod szüleid érzéseit fogantatásod pillanatában, illetve azoknak egy töredékét. A te gyógyulásod őket is érinti, újfajta viszony alakul ki köztük, amely szeretetre épül. Testvéreid is megváltoznak, ahogy barátaid is. Elámulva tapasztalod majd, mekkora gyógyító hatással van személyes átalakulásod másokra.
Nehéz gyógyulni, amíg él bennünk az a hiedelem, hogy érzelmeink kifejezésre juttatása hiábavaló vagy reménytelen, mert ilyenkor olyan élethelyzeteket teremtünk, amelyek alátámasztják ezt a téveszmét. Vess véget ennek az ördögi körnek, légy bátor és kitartó! Amint kifejezed önmagadat, amivel együtt jár a gyógyulás és a tudatosság, ez a régi heg eltűnik, és te a tudatosság magasabb síkjára jutsz, nem érzed többé elválasztva magad Örök Énedtől, ezáltal mélyen szerethetsz.
Kérj Fanueltől reményt, amely erőt önt beléd hosszú utadra a sötétségen át! Úgy érzed, mintha a Föld terhe nyomná válladat? Tompának, levertnek érzed magad? Ez azért van, mert lényeged megszűnt rezegni vagy nem fogadja be a fényt. Istenhez könyörögj, kérd meg, küldjön gyógyító fényt azokba a részeidbe, amelyek már-már elhaltak és összezsugorodtak a félelemtől. Ha naponta meg kell vívnod a magad csatáját azért, hogy életben maradj, akár betegség, akár szegénység vagy fenyegetettség miatt, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy életben maradj. Amint képes vagy elfogadni önmagad visszataszító részeit és megtölteni gyógyulással és szeretettel, jobb munkát találsz majd. Akik fenyegettek, eltűnnek, s a világ nem lesz többé olyan veszedelmes hely a szemedben.

 

+ + +

 

... EZT LEHET GYAKOROLNUNK...

 

Remiel

Kegyelem

Bizony, bizony mondom néktek:
Mostantól fogva meglátjátok a megnyílt eget és az Isten angyalait,
amint felszállnak és leszállnak az Ember Fiára.

- János evangéliuma, 1:52

Remiel annyit tesz: "Isten kegyelme". A kegyelem nem más, mint bölcsesség enyhítette igazságtevés, amely tudásból és megértésből sarjad. Az isteni kegyelem az az eljárás, amely a tökélyt összehangolja a tökéletlenséggel, és egyike a teremtés alapfogalmainak. Mivel Isten mindent tud rólunk, könnyen bocsát meg nekünk. "Isten kegyelme örök."
Szerető szülők bölcsen kormányozzák gyermekeiket, egyiküktől sem tagadhatják meg kegyelmüket. Az ő példájukat kell követnünk. "Szeresd felebarátodat!" Minél jobban értjük felebarátainkat, annál könnyebben bocsátunk meg nekik és szeretjük őket. Arra tanítottak minket, hogy féljünk a mienktől különböző kultúráktól és vallásoktól, és gyűlöljük őket. Tudatlanságunkból üldözés támadt, háború és sok nép kiirtása. Érzelmeid mélyére temetve ott lappang a bűntudat és harag, amiért te is részese voltál ezeknek a szörnyűségeknek. Úgy lehet, egyik életedben üldöző voltál, a másikban áldozat. Az e tapasztalataidból fakadt hiedelmek belejátszanak mai életedbe. Kérd Remielt, ő nyissa meg a szemedet, hogy belásd, hogyan esel a régi hibába. Mialatt vallásháborúkról és etnikai "tisztogatásról" hallasz hírt, jogos harag és fájdalom önt el. Ha dokumentumfilmet látsz például az őserdők kiirtásáról és az ott élt bennszülöttekről, akiktől elvették otthonukat és életüket, engedd felszínre törni haragodat. Gondolj vissza a holocaustra, a kambodzsai vörös khmerek által elkövetett tömeggyilkosságokra vagy az amerikai indiánok kipusztítására. Mit érzel?
Ha enyhe hányingert, túláradó gyászt és undort, megkezdődött gyógyulásod. Előbb talán azon töprengsz, hogy is tehetnek ilyet emberek, vagy átéled az áldozatok rettegését. Ahogy nekibátorodsz és képessé válsz elfogadni nemcsak haragodat, hanem a belőle fakadt rosszindulatot is, ráébredsz: bizonyos körülmények között te is képes lettél volna ilyeneket tenni.
Volt kapcsolatod olyan személlyel, akit a legszívesebben megöltél volna? Az efféle vágyaknál rendszerint erősebbnek bizonyul a bűntudat. Ahelyett, hogy elfogadnók az ilyen érzést, és energiáját pozitív, alkotó változás megteremtésére használnánk, rendszerint eltagadjuk, elutasítjuk, és sötét, haragos tehetetlenségbe süppedünk.
A düh a legijesztőbb összes indulatunk közül, mert arra is rábírhat, hogy bántani akarjuk azokat, akiket szeretünk. Hogyan próbálsz úrrá lenni haragodon? Csöndben magadba fojtod? Elrohansz? Félsz attól, hogy el találod veszteni az uralmat fölötte? Dührohamot kapsz? Bántalmaztál már tettleg valakit? Magadat emészted? Másokat kárhoztatsz? Megesett már veled, hogy az elfojtott harag megbetegített? Szoktál eszeveszett, indulatos dolgokat cselekedni? Vagy visszatart a bűntudat?
Ha valaki dühbe gurít életed során, az Remiel és Örök Éned áldása. Adj nekik mindenekelőtt hálát, amiért képes vagy haragot érezni. Kérd Isten segítségét a tapasztalat átéléséhez. Ha haragod félelembe csapna át, fogadd el és juttasd kifejezésre félelmedet is. Ne engedd, hogy a bűntudat megállítson! Egy adott pillanatban elmúlik az indulat ereje. Ha gyász emésztene, azt is fogadd el és sírj, ameddig jólesik. De az is megeshet, hogy csak üresnek, fáradtnak érzed magad, és mérhetetlen megkönnyebbülés fog el. Kérd Remielt és Istent, ők töltsenek el hálával, szeretettel, együttérzéssel. Nyisd meg értelmedet és szívedet a konfliktus újfajta megoldása előtt, és lépj akcióba!
Ez a harag közted és Isten között áll, nincs köze senki máshoz. Ne bántalmazz soha senkit első indulatodban, se magadat, se mást. Inkább vezesd át az indulatnak ezt az intenzitását a felszabadítás aktusába. A düh veszedelmes erő. Ahányszor a kelleténél nagyobb nyomást érzel egy adott helyzetben, sürgősen vonulj vissza! Kényelmes, ésszerű tempóban járj el, amikor fényt viszel be oda, ahol sötétség honolt. Sose akard erőltetve gyorsítani gyógyulásodat! Isten türelmesen várja, míg megnő benned a vágy az Ő kegyelme és részvéte után. Nagy az öröm a mennyekben, amikor végre elfogadod a Szellem segítségét. Remiel magasabb rendű impulzusokat és spirituális indulatokat sugall. Ő tereli közösségeink és országunk vezetőit olyan irányba, hogy tisztességre építsék alkotmányukat és kormányzásukat. A könyörtelen diktátorok eltűnnek, és azok veszik át a vezetést, akik helyt adtak szívükben a megbocsátásnak.

 

 

+ + +

 

Mária Magdolna

Feltétel nélküli szeretet

Szeresd önmagad, másokat és minden helyzetet - nem számít, milyen is a külső megjelenés.

 

 

 

Mária Magdolna üzenete:

Nem az vagyok, akinek a legtöbb ember gondol, hiszen önmagam oltalmával alacsonyabb szintre süllyednék, mint ahol kényelmesen érzem magam. Egy vagyok az istenivel, ahogyan te is, s ez a hely, amelyet otthonomul választotta. Az emberi veszekedés, ítélkezés és káosz alsóbb szintjei azok, amik: alsóbb szintek. Döntésem szerint munkámat a magasabb tudatosság síkjáról végzem, ahol a szeretet uralkodik mindenek fölött. Ez az a hely, ahol a legfőbb jó megvalósulhat, és arra bíztatlak, hogy tegyél te is így. Tudatosságod szintje határoz meg téged. Így hát irányítsd figyelmedet az emberekben található jóra, és emelkedj minden látszat fölé.

Bár az evangéliumok sehol sem mondják ki egyértelműen, hogy Mária Magdolna prostituált vagy bűnös volt, a nőgyűlölők annak tartják. Ő azonban nem törődik ezekkel a téves ítéletekkel, feltétel nélkül megbocsát, és gyönyörű, kedves energiával rendelkezik. Jelentőségteljes szerepe Jézus történetében - ahogyan az evangéliumok írják -, hogy megmosta a lábát, tanúja volt halálának, s egyike volt azon elsőknek, akik előtt Jézus a feltámadását követően megjelent. Egyéb szerepei - például, hogy Jézus felesége, templomi papnő vagy tanítvány volt - vita tárgyát képezik. Hívd segítségül a megbocsátáshoz, és szíved még több szeretet előtti megnyitásához.

 

+ + +

 

 

Anya

Szűz Mária

 

 

 

 

A válasz a kérdésedre valamiként az "anyával", az "anyasággal" kapcsolatos. Szűz Mária melletted áll és segít, ha érzelmi bonyodalmakba keveredsz saját édesanyáddal, amilyen például a gyász, a harag vagy az aggodalom. Ha régóta háborúság dúl kettőtök között, ettől is megszabadít. Észre sem veszed, s más életterületeid is megtisztulnak közben.

Ha édesanyáddal olajozottabb lesz a kapcsolatod, más nőkkel is megjavul a viszonyod, kivált azokkal, akik a tekintélyt és a hatalmat képviselik számodra. Ezzel együtt te is fogékonyabb leszel, mivel a női energia befogadó. Amennyiben a női nemhez tartozol, és rendezed a viszálykodást édesanyáddal, önbecsülésed is megnő, és jobban tudod szeretni önmagadat is.

Lehet ez üzenet arról is, hogy vagy te magad anya vagy, vagy gondját viseled másoknak. A Szűzanya ezen az életterületen kíván segíteni neked. Többek között eloszlatja minden bűntudatodat és aggodalmadat, amely elrontaná a szülői lét örömeit. Ha általában szeretnéd segíteni a gyermekeket, kérd ehhez is a Szent Szűz közbenjárását. Ö annyira szereti a kicsinyeket, hogy szívest-örömest támogatja gondozóikat, így azok felkészültebben állhatnak a kicsik rendelkezésére.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.